Top-10 plaats voor William De Smet op het Europees Kampioenschap ILCA 7 in het Bulgaarse Varna! Het EK vond plaats van 4 tot 9 oktober en meer dan 220 zeilers uit 45 verschillende landen verschenen aan de startlijn.

Eline Verstraelen kwam in actie in de ILCA 6 en werd na 10 races 34ste, het goud ging naar de Poolse Agata Barwinska. Bij de heren, de ILCA 7 (Laser Standard), is William De Smet als 10de geëindigd na 10 races. Wannes Van Laer (atleet bij FFYB) werd 9de, het goud was voor de Brit Michael Beckett.

Naast het EK vond ook een Open EK plaats waaraan ook niet-Europese zeilers mochten deelnemen. In dit klassement werd William 15de en Wannes 14de, zij namen het op tegen 96 anders zeilers uit 28 verschillende landen. Eline werd 39ste, bij de dames streden 66 zeilsters uit 28 verschillende landen om de medailles..