TIMELINE TOKYO 2020

Overzicht 01/08

Na een spannende medaillerace zeilde Emma Plasschaert als 2de over de finish, net na de Zweedse Josefin Olsson. Zo sluit Emma haar eerste Olympische spelen af op de 4de plaats in de ranking, op slechts vier punten van een medaille. De Zweedse springt nog over Marit Bouwmeester richting Zilver, Goud is voor de Deense Anne-Marie Rindom. Met zes van de 11 races in de top 10, waarvan vier top 5 plaatsen, mag Emma meer dan tevreden terug kijken op haar Olympische debuut. Met opvallend detail, dat Emma met voorsprong de laagste totale score (zonder aftrek) heeft van alle zeilsters. We mogen dus al uitkijken naar haar prestatie over drie jaar op Parijs 2024.
Overzicht 31/07

Bij hun Olympische debuut eindigen Isaura Maenhaut en Anouk Geurts op de 14de plaats na 12 races in de 49er FX Women. Vandaag zeilden ze drie keer een top-10 plaats (10, 10, 9) en klommen zo nog drie plaatsen in het klassement.
Met zes van de twaalf races in de top-10 is dit een meer dan geslaagde debuut voor Isaura en Anouk. Oorspronkelijk was Parijs 2024 hun doel, maar konden zich door hun progressie reeds plaatsen voor Tokyo 2020. Dit zijn alvast hoopgevende resultaten voor over drie jaar.
Overzicht 30/07

Vandaag een tricky zeildag met iets lastigere condities en weinig wind. Emma Plasschaert heeft zich met een 5de plaats na 10 races kunnen kwalificeren voor de medaillerace zondag. Vandaag finishte Emma als 17de en 22ste.
49erFX-team Isaura Maenhaut en Anouk Geurts starten hun dag sterk met een 2de plaats, maar konden dit niet evenaren in race 8 en 9. Hierdoor moeten ze twee plaatsen vrijgeven in de ranking en staan op de 17de plaats met nog drie races te gaan.
Bij de Laser Men zeilde Wannes Van Laer zijn beste resultaat van de Olympische Spelen met een 13de plaats in race 9. In de laatste race werd hij 17de. Wannes sluit zijn Olympische Spelen af op de 27ste plaats.
Overzicht 29/07

Wind in de zeilen voor Emma Plasschaert en Wannes Van Laer!
Na een 5de en 4de plaats in race 7 en 8, klimt Emma naar de 4de plaats in de tussenstand. Dit op 2 punten van de Zweedse Josefin Olsson en 3 punten van de Finse Tuula Tenkanen. De Deense Anne-Marie Rindom ligt aan de leiding en heeft 24 punten voorsprong op Emma.
Wannes Van Laer had vandaag ook zijn beste zeildag tot hiertoe in Enoshima. In race 7 finishte hij als 14de en in race 8 werd hij 18de. Hiermee klimt Wannes naar de 26ste plaats in de tussenstand.
Overzicht 28/07

Mindere dag voor 49erFX-Team Isaura & Anouk na een 14de plaats in race vier, werden ze in race vijf en zes gediskwalificeerd. Race vijf finishten ze nog als 8ste, maar kregen een protest van het Franse team, doordat deze werden gehinderd in de race. De jury besliste om Isaura en Anouk te diskwalificeren met 22 punten tot gevolg. In race zes gingen ze net te vroeg over de startlijn met ook een diskwalificatie en 22 punten tot gevolg. Momenteel staan ze op de 15de plaats op 18 punten van de top-10.
Morgen hebben Isaura en Anouk een rustdag.
Overzicht 27/07

Vandaag zeilde Emma Plasschaert twee top-10 plaatsen. Een 6de plaats in race vijf en finishte als 5de na een spectaculaire inhaalrace in haar zesde wedstrijd. Hiermee staat Emma 6de in de tussenstand.
49erFX-Team Isaura Maenhaut en Anouk Geurts hebben hun Olympische debuut alles behalve gemist met een 5de plaats na drie races! Hun 17de plaats in de eerste race valt weg als hoogste resultaat en in race twee en drie kwamen ze als 3de en 4de over de finish. Met 7 punten achter hun naam staan ze op 1 punt van de top-3.
Wannes Van Laer moest vandaag één plaats afstaan in de tussenstand en is momenteel 29ste. Hij zeilde vandaag 3 races, waaronder een 14de plaats als zijn beste score tot hiertoe.
Overzicht 26/07

Na twee Olympische zeildagen staat Emma Plasschaert op de 11de plaats na 4 races. In haar derde race finishte Emma als 11de. Bij de vierde race nam Emma een goede start en zeilde van in het begin mee vooraan in de vloot, waar ze ook even de koppositie innam. Helaas kon ze deze positie niet vasthouden en kwam Emma uiteindelijk als 8ste over de finish.
Na het afbreken van de laatste race gisteren, werd er bij de Laser Men vandaag hun tweede en derde race gevaren. Met een 25ste en een 20ste plaats, klimt Wannes Van Laer naar de 28ste plaats in het klassement. Om de race van gisteren in te halen, staan er morgen drie races op het programma in de Laser Men.
Start Emma Plasschaert om 7u45

De Laser Radial Women starten hun eerste race om 7u45 Belgische tijd. Vandaag staan er opnieuw twee races op het programma.
Overzicht 25/07

Na de eerste zeildag op de Olympische Spelen staat Emma Plasschaert op de 10de plaats na 2 races. In haar eerste race finishte Emma als 10de. In haar tweede race moest Emma na twee strafrondjes aan een inhaalrace beginnen, uiteindelijk kon ze nog zo'n 20 plaatsen goedmaken en finishte ze als 17de.
Wannes Van Laer kon vandaag maar één race varen in de Laser Men, door gebrek aan wind moest de tweede race worden afgebroken. In zijn eerste race anticipeerde hij op een linkse wind, maar deze liet langer op zich wachten dan gedacht. Hierdoor zat Wannes aan de verkeerde kant van het parcours bij een wind dit van rechts kwam. Uiteindelijk finishte Wannes als 33ste.
Laser Men:

Door te weinig wind is de tweede race van Wannes Van Laer afgelast voor vandaag. Hiermee sluit Wannes zijn eerste dag af op de 33ste plaats.
Laser Radial Women:

Emma Plasschaert staat momenteel 10de in de tussenstand na haar eerste zeildag in Tokyo2020. Vandaag behaalde ze een 10de en 17de plaats. (voorlopig resultaat voor eventuele protesten en beslissingen van de jury)
Race 1 Laser Men:

33ste plaats voor Wannes Van Laer in zijn eerste race van Tokyo2020. (voorlopig resultaat voor eventuele protesten en beslissingen van de jury)
Race 1 Laser Radial Women:

Emma Plasschaert komt als 10de over de finish! (voorlopig resultaat voor eventuele protesten en beslissingen van de jury)