Door de COVID-19 pandemie, hebben het IOC en de Japanse organisatoren beslist om de Olympische Spelen maximum één jaar uit te stellen. De Olympische Spelen zullen ten laatste in de zomer van 2021 doorgaan, maar ook de maanden maart en april zijn een mogelijke optie. Olympische Spelen “Tokyo 2020” zouden normaal gezien dit jaar van start gaan op 22 juli.

“De leiders zijn het erover eens dat de Olympische Spelen in Tokio als een baken van hoop overeind blijven en dat de olympische vlam het licht aan het einde van de tunnel kan betekenen. De vlam blijft dus in Japan. Ook de naam “Tokyo 2020″ blijft behouden, hoewel de Spelen dus in 2021 zullen plaatsvinden.”

Klik hier voor het volledige artikel van Tokyo 2020 


Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) is tevreden met de beslissing van het IOC om de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio uit te stellen. Deze beslissing, die rekening houdt met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie, is in het kader van de uitbreiding van Covid-19 zonder twijfel de verstandigste.

Voor het BOIC was het vooral belangrijk:

  • dat de atleten, hun begeleiders en alle andere deelnemers aan de Spelen (journalisten, toeschouwers, enz.) dat kunnen doen in omstandigheden die geen enkel risico voor hun gezondheid met zich meebrengen.
  • dat atleten van over de hele wereld in staat zijn om onder aanvaardbare omstandigheden te trainen.

Klik hier om meer te lezen