Samen zijn we sterker!

Na een aantal jaren afwezigheid willen wij als federatie opnieuw een aantal initiatieven lanceren in de Optimist Klasse.
In eerste instantie wordt er geen nieuw federatieteam opgericht, maar willen we vooral de bestaande teams samenbrengen en trainers en zeilers zoveel mogelijk bijleren.  Samen zijn we sterker!

Wat gaan we concreet doen…?

Trainingsstages

Het is onze doelstelling om 3 keer per jaar een stage te organiseren voor maximum 8 zeilers en in de vakantieperiode (krokus – Pasen – herfst). Een zeiler kan zich voor elke stage selecteren door deel te nemen aan een aantal vooropgestelde selectiewedstrijden. Zeilers hebben dus 3 keer per jaar de kans om zich te plaatsen voor een stage. Gezien de krokusvakantie al bijna voor de deur staat gaan we hiermee van start in de paasvakantie. Zeilers die zich kandidaat willen stellen voor deelname aan deze stage, kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar secretary@optimist.be.

Tijdens de paasstage nodigen we ook andere teams uit om op dezelfde locatie te komen trainen, zodat er aan het eind van elke trainingsdag ook een aantal gezamenlijke trainingswedstrijden gevaren kunnen worden.

EK & WK begeleiding

Daarnaast voorziet WWSV ook de coaching en rib tijdens het EK en het WK plus tijdens de trainingsdagen voorafgaand aan deze wedstrijden. Er wordt gekeken of er nog een trainingsweekend kan ingepland worden met de EK/WK ploeg. De deelnameprijs zal hier 35 € per persoon zijn voor de EK ploeg en 45 € voor de WK ploeg. Voor zowel de stages als de EK en WK begeleiding zal de coaching door Pieter Van den Bossche voorzien worden.

Trainingsweekend met topzeilers

Uiteraard willen we ons als federatie ook breder inzetten en een grotere groep bereiken. WWSV en FFYB slaan hiervoor de handen in elkaar om samen een trainingsweekend te organiseren op 7 en 8 mei onder begeleiding van top Laser zeiler William De Smet, Olympisch Laser zeiler Wannes Van Laer en ervaren coach Michaël Pirenne. Alle wedstrijdzeilers en coaches zijn welkom om hierbij aan te sluiten. Wannes Van Laer zal daarnaast zijn kennis ook nog delen op de nationale trainingsdagen van 26 maart en 27 augustus. Zet deze dagen alvast met stip in jullie agenda!

Er staat heel wat te gebeuren de komende weken en maanden! Wij timmeren ondertussen achter de schermen hard verder aan de invulling van de trainingsdagen om de zeilers en coaches zo veel mogelijk te kunnen laten bijleren.

Meer informatie volgt!