Samen zijn we sterker!

Net als vorig jaar willen WWSV en FFYB zich opnieuw engageren voor een aantal initiatieven in de Optimist klasse in 2023!

Nationale stages

Tijdens de krokusvakantie zal er van 20 t.e.m. 25 februari een stage zijn in Barcelona, waarop de volgende zeilers aanwezig zullen zijn: Sander Borghijs, Matthijs Lenaerts, Henri Lagrange, Emanuel Lagrange, Zoé Delhaye, Juul Buys, Michiel De Pelsmaeker, Maxime Van Acker en Maurice De Beukelaar.

Tijdens de paasvakantie zal er van 12 t.e.m.16 april een stage zijn in Brouwersdam, waarop de volgende zeilers aanwezig zullen zijn: Sander Borghijs, Matthijs Lenaerts, Maud De Bie, Emile Meert, Thomas Cantillon, Vic Rossel, Juul Buys en Michiel De Pelsmaeker.

De zeilers zijn geselecteerd op basis van volgende criteria:

  • Minimum 2 meisjes indien voldoende niveau
  • Resultaten 2022 + progressie
  • Talentvolle benjamins
  • Doorgroeimogelijkheden naar andere klasses

Andere clubs en teams zijn welkom om ook in Barcelona en Brouwersdam te komen trainen in die periodes zodat we als groep samen trainingsraces kunnen varen. In het weekend van 15 en 16 april zal er in Brouwersdam opnieuw een ‘coaches regatta’ zijn waarvoor alle zeilers uitgenodigd zijn.

Nationale trainingsdag 27 mei 

Op 27 mei zal er een nationale trainingsdag zijn in Platte Taille (SNEH), waarbij Wannes Van Laer de zeilers en coaches zal ondersteunen en helpen waar mogelijk.

EK & WK coaching

De EK en de WK coaching zal opnieuw voorzien worden door WWSV & FFYB en zal net zoals de stages verzorgd worden door coach Pieter Van den Bossche. Voor de EK en WK geselecteerden zal er ook begeleiding voorzien worden voorafgaand aan het EK of WK:

  • NK Team Race (13-14 mei) en de Dutch Youth Regatta  (18-21 mei) voor de WK geselecteerden
  • Nieuwpoortweek (1-5 juli) voor de EK geselecteerden

De prijs voor de WK geselecteerden is 45 €/dag per persoon, voor de EK geselecteerden 35 €/dag per persoon. Dit omvat de coaching, de rib en de brandstof voor de rib.

Meer info over onze initiatieven volgt!