7e plek voor het 49er FX duo Maenhaut/Geurts

53 Trofeo Princesa Sofía Mallorca by Iberostar. © Sailing Energy / Princesa Sofía Mallorca
03 April, 2024

Gemengde resultaten op de World Cup in Palma

Afgelopen week vond in Palma de 53e Trofeo S.A.R. Princesa Sofia plaats, de eerste World Cup van 2024. Voor WWSV kwamen er 11 atleten aan de start, verdeeld over 5 disciplines.

Het 49er FX duo Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zeilde een constante serie en wisten zich met een 7e plaats in de gold fleet te plaatsen voor de medalrace. Door gebrek aan wind konden zij vandaag jammer genoeg niet meer in actie komen en eindigden ze op de 7e plaats. De komende weken gaan ze trainen in La Grande Motte, waar op 7 mei het EK van start gaat.

Emma Plasschaert (ILCA 6) ging uitstekend van start in de kwalificatieraces en ging als eerste de gold fleet in. De finale races gingen met ups en downs en door een aantal hoge scores zakte Emma jammer genoeg weg naar de 21e plaats. William De Smet (ILCA 7) kende een mindere week. Met een diskwalificatie in de eerste race en een paar mindere races plaatste hij zich nipt voor de gold fleet. In de finale races kon hij het goede ritme niet te pakken krijgen en eindigde op de 60e plaats in het klassement.

Zowel Emma als William bereiden zich vanaf volgende week voor in Hyères waar de Qualified Nations Regatta plaats zal vinden vanaf 22 april.

© Sailing Energy / Princesa Sofía Mallorca 2024

In de Nacra 17 zetten Lucas Claeyssens & Eline Verstraelen een zeer knappe prestatie neer. Dit nieuw samengestelde duo eindigde op de 23e plaats in hun eerste wedstrijd bij de senioren. Kwinten & Lieselotte Borghijs werden 39e en Arthur De Jonghe & Janne Ravelingien werden 41eThomas Broucke (iQFoil) kende een moeilijke week. Hij moest een aantal races laten schieten door een blessure en kwam daarna door gebrek aan wind niet meer in actie. Hij eindigde op de 76e plaats.

De drie Nacra teams, alsook Thomas Broucke en Daan Baute (Formula Kite) bereiden zich voor op de Last Chance Regatta die van start gaat op 21 april te Hyères. Op deze wedstrijd kunnen de laatste landenplaatsen verdiend worden voor de Olympische Spelen. Stay tuned!