Goede start van het Olympisch jaar!

Emma Plasschaert pakt knap brons op het WK te Mar del Plata in Argentinië. Het was een uitdagende week waarbij hevige regenval en onweer meermaals het wedstrijdschema verstoorde. Emma zette in de kwalificatieraces een zeer constante serie neer en begon als 9e aan de finale races in de gold fleet.

Emma kwam de eerste dag van de gold fleet niet goed uit de startblokken en was aangewezen op achtervolgen. Met een 19e en een 20e plaats ging ze de laatste dag als 10e in. Ze had een goede laatste dag en klom met een 13e, een 5e en een 2e plaats in de races naar de 4e positie in het klassement. Het podium in zicht!

Het goud was al weggekaapt door de Deense Anne-Marie Rindom, maar de strijd om zilver en brons was erg spannend. De Amerikaanse Charlotte Rose ging als 2e de medalrace in met 56 punten, gevolgd door de Zwitserse Maud Jayet en Emma met elk 70 punten. Emma had niets te verliezen gezien haar 4e positie al verzekerd was door een voorsprong van 20 punten op haar eerstvolgende concurrente.

De medalrace was erg uitdagend in lichte omstandigheden. Emma zeilde een zeer goede race en werd 4e, ruim voor de Zwitsere Maud Jayet en pakte zo het brons.

De 4e WK medaille voor Emma, na goud in 2018 en 2021 en brons in 2022. Een goede start van het Olympische jaar!

Meer informatie over het evenement kan terug gevonden worden via de officiële website van het WK, het Instagram kanaal van het WWSV Sailing Team en de WWSV Topsport website.

Resultaten

ILCA 6
  • Emma Plasschaert: 3e
    • (Q1: 2 , Q2: 7 , Q3: 9 , Q4: 3 , Q5: 10 , Q6: 19 , Q7: (20), Q8: 13, Q9: 5 , Q10: 2, M: 4)

Heb je onze nieuwe instagram pagina al ontdekt? 

Hier vind je de laatste nieuwtjes, beeldmateriaal van achter de schermen en resultaat updates van onze atleten.

Bezoek hem nu – WWSV Sailing Team